Scooter rijden Zuidwest Friesland

 • Frieslandscooter.nl
  Frieslandscooter.nl
 • Frieslandscooter.nl
  Frieslandscooter.nl
 • Frieslandscooter.nl
  Frieslandscooter.nl
 • Frieslandscooter.nl
  Frieslandscooter.nl

Scooter huren Zuidwest Friesland

de nummer 1 in scooterverhuur

Een scooter huren in Rijs, op pad op een moderne retro scooter door het prachtige Gaasterland en verken verrassend Friesland in stijl. Ontdek de idyllische weggetjes die je dwars door de bossen leiden, langs de prachtige Friese meren. Ga letterlijk cultuur proeven in meerdere Elfsteden plaatsen of bezoek een typisch Fries (streek-)museum.

Vrolijk en vrij door Friesland
Tour door het prachtige gevarieerde Friesland, bezoek de pittoreske plaatsen van de Friese Elfsteden, rijd langs de mooie meren, groene graslanden en verken de idyllische weggetjes dwars door de bossen van Gaasterland.
Bezoek één van de echt Friese musea in Workum, Stavoren, Sloten of Hindelopen of geniet van een heerlijke kop koffie met appelgebak of – Italie is het land van de scooter – van een uitgebreide Italiaans diner (zie bij arrangementen).

Modern Retro vs. Vintage Vespa
Ontdek het prachtige Friesland op een moderne, comfortabele Retro scooter. De scooters hebben een actieradius van ca. 120 km, voldoende voor een hele dag scooterplezier. Wil je toeren op z’n Italiaans, maar wel gewoon in het oer Hollandse Friesland? We hebben voor de liefhebber ook échte originele klassieke Vintage Vespa’s op stal.
We vertellen je alles wat je dient te weten over je scooter, zodat je volledig voorbereid en veilig op pad kunt. Kies voor een door ons uitgestippelde route of trek je eigen plan, we geven je graag onze beste tips voor de omgeving. Kinderen of deelnemers zonder rijbewijs toeren comfortabel mee achterop. We beschikken over zowel 25 km/u (geen helmplicht) en 45 km/u (incl. helm) scooters.

Meer dan scooter rijden
Onder het mom ‘nu je toch in Friesland bent’, wat dacht je van een écht oer Friese middag met meerdere bezoeken aan bijzondere musea? Of beleef jouw scooterrit op z’n écht Italiaans – inclusief een heerlijke Italiaanse maaltijd. Ga je liever op pad met een boot, ouderwetse Eend of Solex? Ook dan ben je van harte welkom bij Op Paed!

Bekijk onze arrangementen of neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Op pad met Op Paed
Bang om te verdwalen? Of nog erger: de highlights van onze mooie omgeving te missen? Om dat te voorkomen liggen er kant en klare routes voor je klaar. Natuurlijk mag je ook op eigen houtje een ronde uitzetten, mits je rekening houdt met de maximale afstand die je met onze scooters kunt afleggen.

Take a break!
Of en waar je onderweg pauzeert bepaal je zelf. Op onze routes kom je langs meerdere rustplaatsen, van idyllische picknickplekjes tot gezellig horecaterrassen. Midden in de natuur lunchen? Het kan bij Op Paed geregeld worden. Liever zeker van een plekje in die fijne bistro? Vertel het ons en we regelen het voor je.

Scooter rijden met een groep
Goed idee! Maak er een unieke en persoonlijke ervaring van door precies te doen wat jullie leuk vinden. Heb je daarbij inspiratie nodig? We helpen je graag een handje op weg. Bekijk onze arrangementen of neem contact op, dan overleggen we de mogelijkheden even.

Pech onderweg? Geen paniek!
De retro Scooters van Op Paed zijn van recente bouwjaren en zijn uiteraard in topconditie. De Vintage Vespa’s zijn origineel en gemiddeld zo’n 40 jaar oud, maar wees gerust: ze zijn in topstaat! Dagelijks controleren we de banden en alle technische onderdelen. Toch kun je een keer de pech hebben dat net jouw scooter uitvalt. Geen paniek! Eén telefoontje en wij zijn vlug ter plaatse met een vervangend vervoer, zodat jij je weg weer snel kunt vervolgen.

Zonder helm
Bij onze 25 km/u scooters is een helm niet verplicht. Maar we hebben ze natuurlijk wel: moderne, veilige en stoere “jet”-helmen in verschillende kleuren en maten. Dus heb je een bad hairday? Zet ‘m op! Bij de ‘snelle’ 45 km scooter is een helm wél verplicht, een helm zit bij die scooters dan ook bij de huurprijs inbegrepen.

Kidsproof
Jazeker! Veilig achterop bij een volwassene kan een kind vanaf 6 jaar ook met de groep mee touren.

Wist u dat:
De gevoelstemperatuur tijdens het rijden lager ligt dan de echte buitentemperatuur, daarom raden wij aan om uw kledij aan te passen. Een zonnebril draagt bij aan een beter rijcomfort! Slippers en hoge hakken zijn af te raden.