Zuiderzee Arrangement geschikt voor scooter en eend

Zuiderzee Ontdekkings (-museum)tour

Een prachtige culturele ontdekkingstocht met scooter of Eend

Ontdek Friesland’s culturele schatten en geniet van de prachtige natuur die Gaasterland te bieden heeft. Tour met een scooter of eens langs de randen van de oude Zuiderzee. Bewonder de kliffen van Gaasterland, met her en der nog uit het water stekende oude houten palen van de vroegere  Zuiderzee zee-wering. Dwaal door beroemde ‘Elf-steden’ stadjes en bezoek verschillende bijzondere musea. Geniet van een heerlijke lunch en een lekkere kop koffie met appelgebak.

Op Paed te Rijs verwelkomt je met koffie/thee. Vervolgens vertellen we je alles wat je dient te weten over de scooter of Eend. We leggen je de verschillende routes uit en geven je een duidelijke routekaart mee.

In Stavoren, bekend om ‘het vrouwtje’ kun je het museum (op z’n Stavers: ‘toankamer’) ‘Het Ponthús’ bezoeken. Hier wordt o.a. de geschiedenis van het Odulphus klooster en het Vrouwtje van Staveren (die er volgens de legende voor zorgde dat door haar hebberigheid de haven dicht slibde) uit de doeken gedaan. Naar het klooster, wat waarschijnlijk niet ver uit de kust in de IJsselmeerbodem verzonken ligt, worden nog opgravingen gedaan.

In Hindeloopen vind je, naast het museum Hindeloopen, het Eerste Friese Schaatsmuseum, met een overweldigende verzameling van schaatsen door de eeuwen heen en alles wat er ook maar enigszins bij hoort. Ook de beroemde Hindelooper schilderkunst is hier te bewonderen (en te koop).

In Workum kun je het Jopie Huisman Museum bezoeken. Deze voddenboer had een ongekend talent voor schilderen van alledaagse taferelen. Zeker een bezoekje waard!

  • Arrangement geschikt voor scooter en 2CV/Eend en v.a. 2 personen
  • Duur: hele dag van 10.00 tot ca. 17.30
  • Prijsvoorbeeld: al vanaf € 93,00 p.p. bij 4 personen in een Eend

Inbegrepen:

  1. Entree Bezoekerscentrum Mar & Klif te Oudemirdum, met wisselende tentoonstellingen
  2. Entree Jopie Huisman museum in Workum
  3. Entree Schaatsmuseum in Hindeloopen +  een kopje koffie met Friese koek.
  4. Uitgebreide lunch ergens in de route.

Heb je vragen? Bel direct. We horen graag van je!

Wil je direct reserveren?